Groene schoolpleinen in Gelderland, help je mee?

Zoveel mogelijk kinderen in Gelderland moeten kunnen spelen op een groen schoolplein. Dat is het streven van provincie Gelderland. Wil je jouw schoolplein ook groener maken en heb je daarvoor nog niet al het geld bijeen?  Gebruik dan dit platform voor crowdfundingacties. Elke euro die je doneert of ophaalt gaat naar jouw groene schoolplein! Meld nu je school aan, start een actie of doneer aan je favoriete schoolplein in Gelderland.

Wil je meer weten over groene schoolpleinen in Gelderland en de subsidiemogelijkheden, ga dan naar het forum groeneschoolpleinen.gelderland.nl

Dit crowdfundingsplatform is een initiatief van provincie Gelderland. De provincie wil dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking komen met natuur, zodat zij natuur kunnen waarderen, beleven en ontdekken. De groene schoolpleinen dragen daaraan bij.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of start een actie samen met je klas, je vrienden, je leerkrachtenteam of andere groep om geld in te zamelen voor het groene schoolplein op jouw school.

Een actie kan vele verschillende vormen hebben. Verzin een actie die zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. En ... doe vooral iets wat jij leuk vindt! Om acties aan te maken, moet de school wel eerst een eigen pagina hebben voor het groene schoolplein project.

Bekijk hieronder inspirerende acties van anderen.

Start een actie
Bekijk alle

Er gaat wat moois gebeuren!

09-03-2021 | 11:30 Geplaatst op: OBS Koningin Beatrix Buren We zijn druk bezig met plannen voor het nieuwe groene schoolplein. Wat zou het mooi zijn als we over een aantal maanden buiten les kunnen geven met de neusjes in de zon, zittend op een boomstam. Maar er gaat vooral ook veel gespeeld worden! We willen een plein maken waar we kunnen spelen, sporten maar ook leren en ontspannen. Lekker groen en niet zo veel tegels. Waar je kunt klimmen en klauteren en je eigen verhalen kunt verzinnen. Het plein is nu best saai. De speeltoestellen zijn oud en het is de hoogste tijd voor iets nieuws. Alle kinderen van de school kunnen binnenkort aan de slag om mee te werken aan het schoolplein. De een kan goed ontwerpen, de ander weet veel van plantjes of weet welke speeltoestellen het allerleukste zijn om neer te zetten. We werken dan ook samen met de kinderen.   We houden jullie op de hoogte.  Groetjes van het schoolpleinteam!  
Lees meer
Bekijk alle