Basisschool Het Rondeel Beek (Montferland): het groene schoolplein

van totaal € 10.000 (0%)

Samen groeien op het groene schoolplein. Spelen in een groene omgeving maakt kinderen slimmer, creatiever en fitter, daarom willen we een gezond groen speelplein creëren!
Spelen en bewegen zijn als motoren voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Door een nieuw groen schoolplein willen we de kinderen directe interactie met de natuur, techniek en het milieu bieden. Help je mee aan deze fijne nieuwe leerplek?

We willen de leerlingen elke dag de kans bieden op natuurbeleving en buitenles. Minder tegels, meer groen dus minder last van hitte in de zomer en droge voeten bij heftige buien. We creëren niet alleen voor onszelf een groenere plek, maar ook voor vogels en insecten en dat versterkt de biodiversiteit.

Duurzaamheid is ook in het grote geheel van de buitenruimtes voor ons een criterium. We willen natuur- en milieuvriendelijke materialen gebruiken en waar kan materialen hergebruiken.

Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren in welke vorm dan ook, neem dan contact op met José Grijpink op info@saencity.nl

Op het schoolplein komen diverse mooie, duurzame, kindvriendelijke speeltoestellen te staan. We willen alle bedrijven uit Beek en daarbuiten de kans geven een toestel te 'adopteren'. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Koningsspel/ Twister e.d. (€ 150)
  • Verkeersplein (€ 500)
  • Evenwichtsbalken (€ 800)
  • Kleuterschommels (€ 1.500)
  • Mandschommel (€ 2.000)
  • Buiten klaslokaal ( € 3.000)
  • Jagerstoren (€ 4.500)
  • Speeltoren (€ 8.500)

Interesse? Doneer het bedrag van het toestel en stuur ons svp een berichtje & logo. Wij vermelden je naam uiteraard bij de sponsor pagina, nemen je mee in de communicatieuitingen rondom het project 'groene schoolplein' en krijg je een speciaal plekje in ons groene hart! 

Voor het omtoveren van het plein in een groene oase waar de leerlingen kunnen leren, spelen en zich ontwikkelen moet er nog heel wat gebeuren.  Daarvoor hebben we mensen met groene vingers nodig. Word jij blij van zaaien zodat de leerlingen van het Rondeel straks kunnen oogsten, geef je dan op voor de commissie 'Groene Vingers'. 

Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op. 

Ja ja het Rondeel gaat ism met de gemeente meedoen met het NK tegelwippen!

Informatie volgt snel!