Kindcentrum Oosterbeek

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 8.000 (95%)

Met een groepje ouders filosofeerden we over hoe mooi het zou zijn als de buitenruimte van de het Kindcentrum Oosterbeek (KCO) spannender en optimaler gebruikt zou worden. Wat als het schoolplein een praktische, uitdagende en afwisselende mix zou worden van speeltoestellen en vrije ruimte? Beleving en uitdaging voor alle leeftijden! Uit dit idee groeide een ontwerp voor het schoolplein. Het eindbeeld voor het plein is een ruimte waarbij beleving en gebruik voorop staan. Een plein waar voor alle leeftijden ruimte is om te spelen, te leren en te ontspannen. Daar waar kinderen gestimuleerd worden om te bewegen en te ontdekken. Waar de activiteiten van school, BSO en kinderopvang kunnen plaatsvinden en waar kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders graag komen. Een buitenruimte die, meer dan nu, ondersteunend is aan het leren en ontwikkelen. We zien een buitenruimte voor ons waar van 8 tot 18 uur, volop gebruik van gemaakt wordt. We verwachten dat het nieuwe plein buiten schooltijden ook een functie krijgt voor de buurt en een duurzame inrichting van de openbare ruimte wordt. Onze ambitie is om het plan over maximaal 2 jaar werkelijkheid te laten zijn! Om het plan te kunnen realiseren is geld nodig. Op deze site kun je geld doneren of een actie starten!

Het plan is onderverdeeld in vijf bouwstenen:

 1. Realisatie speeltoestel
  Deze fase is inmiddels afgerond. Het betreft de realisatie van het winnende ontwerp van de ontwerpwedstrijd. Inmiddels is het speeltoestel gerealiseerd en voorzien van de benodigde veiligheidscertificaten.
 2. Realisatie amphitheater
  Dit betreft de realisatie van de speelheuvel, tunnel onder de speelheuvel door, trappetjes, amfitheater voor podiumparades en andere voorstellingen, podium met palen om tentdoek aan te hangen.
 3. Realisatie kleuterplein
  Dit betreft de realisatie van een verhoogde zit-, plantenbak van gestapelde tegels met kleurrijke bloemen en planten, een plantenvak van gestapeld muurtje met klein fruit: frambozen, bessen en bramen, een zandbak met rand van opstaande en liggende stammetjes en een modderkeuken en een klein voetbalveldje met hoge houten palen en doel tegen de muur.
 4. Realisatie avonturenbos
  Dit betreft de realisatie van een picknick/restaurantplek en houten palen die met elkaar verbonden zijn door touwen.
 5. Realisatie peuterplein en entree
  Dit betreft het voorzien van groene entrees aan het schoolplein omlijst door (beuken) hagen, het oppimpen van de tafeltennistafel, inzaaien van bloemenmengsels, het realiseren van een omheind deel voor de peuters met een houtsnippervlak omrand door opstaande en liggende stammetjes met tipi, een zandbak met rand van opstaande en liggende stammetjes en een modderkeuken en een omheining van opstaande houtenstammen, schapenhekwerk en haag (afgewisseld). Daarnaast realiseren we een plek om fietsen te stallen, knappen we de bestaande fietsenstalling op door er fietsenklemmen te plaatsen en deze te omlijsten met een beukenhaag en voorzien we het bestaande opberghok van klimplanten en een schildering zodat het geheel een groene en frisse indruk maakt.
 
Bekijk alle
10-01-2021 | 19:38 sponsorloop: top gelopen Joris!
31-12-2020 | 14:22 sponsorloop
23-11-2020 | 15:20
19-11-2020 | 12:24
17-11-2020 | 19:22 Dat het maar een mooi schoolplein mag worden!
Bekijk alle

Speelplein Kindcentrum Oosterbeek open gezaagd!

21-07-2021 | 21:36 Vrijdag 11 juni is het nieuwe groene speelplein van de Bernulphusschool en kinderopvang SKAR bij het Kindcentrum Oosterbeek aan de Pastoor Bruggemanlaan in Oosterbeek feestelijk geopend. Onder toeziend oog van wethouder Marinka Mulder heeft de bekende Oosterbeekse kinderboekenschrijfster Kelly van Kempen het plein samen met directeur Jeroen Verhoeven en onder luid gejuich van de leerlingen open gezaagd.   Speeloase voor jong en oud Met de opening van het groene speelplein is er een eind gekomen aan een meerjarig traject van ontwerpen, fondsenwerving en realisatie. Een groep enthousiaste ouders is samen met de kinderen 2 jaar geleden gestart met het ontwerpen van groen speelplein. Na het bijeenkrijgen van de benodigde financiering is het plein getransformeerd tot een groene speeloase voor jong en oud. Vele betontegels, een oud klimrek en ijzeren hekken hebben plaats gemaakt voor groene uitdagende speelelementen van natuurlijke materialen.   Centraal in het ontwerp staan het natuurlijke amfitheater, een avonturenbos, het peuterplein veel plantvakken en speelelementen van boomstammen, takken en touwen. Directeur Jeroen Verhoeven van de Bernulphusschool: “Het vernieuwde speelplein biedt nu al veel meer mogelijkheden voor spelen en buitenlessen. Het is mooi om te zien hoe creatief kinderen in spel worden als er uitdagende spelelementen worden aangeboden, daarnaast zien we dat frisse buitenlucht, beweging en natuurlijke omgeving goed zijn voor fysieke en mentale gezondheid van kinderen“. Betrokkenheid kinderen De kinderen van zowel school als opvangorganisatie zijn nauw betrokken bij de uitvoering van het project. Middels een grote sponsorloop is er door de kinderen ruim vijf duizend euro opgehaald. Ook nu de nieuwe aanplant er staat geven kinderen op toerbeurt water. Voor het beheer zijn er plein-rangers benoemd die nu en in de toekomst ervoor zorgen dat het plein er netjes uit blijft zien. Teamleider Nena Gieling van SKAR: "Ook in de zomervakantie wordt hier zorg voor gedragen door de kinderen van de BSO en kinderen van het kinderdagverblijf". Fondsenwerving & sponsoringDe toegekende subsidies, ontvangen sponsorbedragen, bijdragen van ouders en de inzet van vele vrijwilligers hebben ertoe geleid dat het nieuwe speelplein gerealiseerd kon worden. Het groene speelplein kan gerealiseerd worden door bijdragen van de gemeente Renkum, Provincie Gelderland, Jantje Beton, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Arnhem e/o, Van Deventerstichting, Stichting Citer, Stichting Kinderkledingbeurs Oosterbeek, SKAR, Flores onderwijs en donaties van de Rotary, ouders en kinderen.  De initiatiefnemers bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het nieuwe plein.
Lees meer