OBS Koningin Beatrix Buren

van totaal € 60.000 (0%)

ZIE ONS LAATSTE NIEUWSBERICHT - 'HET PROJECT STAAT EVEN ON HOLD'

Kronkelende paadjes tussen de struiken waar kinderen zich verstoppen. Iets verderop een hut waar de kleintjes hun eigen verhaal spelen, waar eten wordt gemaakt van takjes en steentjes en stiekem door de raampjes wordt gekeken. Een groep kinderen volgt elkaar op een parcours van houten palen en touw, met aan het eind een plateau waarvandaan je uitzicht hebt op de zandbak. In het zand spelen de kleinsten op een grote boomstam en tellen de ringen van de boom. Kinderen zitten in groepjes op de bankjes van de buitenlesplek; het gaafste en populairste klaslokaal van de school, maar ook een perfecte plek om te chillen. Kortom, we zien het wel voor ons. Een groen en duurzaam plein dat verleidt tot buiteneducatie, activiteit, ontspannen en veel plezier. De OBS Koningin Beatrix wil haar steentje bijdragen aan een duurzame omgeving door het aanleggen van een groen schoolplein. Maar wellicht nog belangrijker. Het schoolplein moet voorzien in een gezonde en uitdagende speel- en leeromgeving voor de kinderen.

De OBS Koningin Beatrix is een 'leader in me school'. Dat wil zeggen dat kinderen leren zelf- leiderschap te ontwikkelen (Covey). Kinderen leren wat hun aandeel in de dingen is en durven verantwoordelijkheid te nemen. De financiering van dit project wordt dan ook voor een deel door de kinderen zelf georganiseerd door diverse crowdfundingsacties waarbij ze zich als kleine ondernemer gaan inzetten. Wilt u een bijdrage doen aan een van de leuke activiteiten, kijkt u dan onder het kopje ACTIES.

Ziet u mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan ons schoolplein dan komen we graag in contact met u. Er zijn verschillende opties. 

1. Klik op ACTIES in de menubalk en doe mee aan de crowdfundingactiviteiten.

2. Wellicht kunt als bedrijf of organisatie een financiele bijdrage leveren? Wij zijn u heel dankbaar als u een bedrag over maakt via de knop DONEREN.

3. Ziet u mogelijkheden om een bijdrage te leveren in de aanleg of het onderhoud van het schoolplein of in het bijbrengen van kennis over de natuur aan onze kinderen? 

 

Bekijk alle
09-03-2021 | 10:48 Veel succes!!
09-03-2021 | 10:46 Leuk dat je kwam klussen Lars. Veel plezier met het plein!
09-03-2021 | 10:42 Dank je wel voor de klusjes in de tuin Lars! Veel succes met jullie schoolplein!
Bekijk alle

Wachten op groen licht

12-07-2021 | 21:29 We hebben de afgelopen maanden een conceptplan laten opstellen door ‘ontwerpbureau/leverancier ‘Speelmaatje’. De input die is opgehaald van de kinderen en leerkrachten is daarin meegenomen. Het plan is zeker nog niet definitief en we gaan er samen nog naar kijken maar helaas ligt het project nu even stil. De school moet nodig verbouwd worden en misschien komt er wel nieuwbouw. Dit gebeurt sneller dan verwacht. We moeten eerst duidelijk hebben wat de plannen zijn voor we verder kunnen. Voor de kinderen van de bovenbouw is de consequentie dat ze helaas wellicht al van school zijn als het plein klaar is. We gaan in de tijdelijkheid dan ook kijken naar een paar leuke flexibele opties om activiteiten te doen en zorgen voor meer schaduw op het plein. Het goede nieuws is dat er een prachtig nieuwe schoolomgeving komt en we nu meer tijd hebben om geld voor het plein binnen te halen voor een mooie groene toekomst van de school. Zodra de planning duidelijk is en het zinvol is, gaan we alsnog verder met crowdfunding om het plein te realiseren. Ook laten we jullie alvast graag het ontwerp zien, maar het kan natuurlijk zo zijn dat we aanpassingen moeten doen aan het ontwerp als het gebouw er heel anders uit gaat zien. Voor een impressie van het conceptplan zie onderstaande afbeeldingen.   
Lees meer