Kindcentrum Oosterbeek

Nog te gaan

Normal 9cf9b13be0f0ed0a1a37358facf6732e6c0400f2
van totaal € 8.000 (16%)

Met een groepje ouders filosofeerden we over hoe mooi het zou zijn als de buitenruimte van de het Kindcentrum Oosterbeek (KCO) spannender en optimaler gebruikt zou worden. Wat als het schoolplein een praktische, uitdagende en afwisselende mix zou worden van speeltoestellen en vrije ruimte? Beleving en uitdaging voor alle leeftijden! Uit dit idee groeide een ontwerp voor het schoolplein. Het eindbeeld voor het plein is een ruimte waarbij beleving en gebruik voorop staan. Een plein waar voor alle leeftijden ruimte is om te spelen, te leren en te ontspannen. Daar waar kinderen gestimuleerd worden om te bewegen en te ontdekken. Waar de activiteiten van school, BSO en kinderopvang kunnen plaatsvinden en waar kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders graag komen. Een buitenruimte die, meer dan nu, ondersteunend is aan het leren en ontwikkelen. We zien een buitenruimte voor ons waar van 8 tot 18 uur, volop gebruik van gemaakt wordt. We verwachten dat het nieuwe plein buiten schooltijden ook een functie krijgt voor de buurt en een duurzame inrichting van de openbare ruimte wordt. Onze ambitie is om het plan over maximaal 2 jaar werkelijkheid te laten zijn! Om het plan te kunnen realiseren is geld nodig. Op deze site kun je geld doneren of een actie starten!

Het plan is onderverdeeld in vijf bouwstenen:

 1. Realisatie speeltoestel
  Deze fase is inmiddels afgerond. Het betreft de realisatie van het winnende ontwerp van de ontwerpwedstrijd. Inmiddels is het speeltoestel gerealiseerd en voorzien van de benodigde veiligheidscertificaten.
 2. Realisatie amphitheater
  Dit betreft de realisatie van de speelheuvel, tunnel onder de speelheuvel door, trappetjes, amfitheater voor podiumparades en andere voorstellingen, podium met palen om tentdoek aan te hangen.
 3. Realisatie kleuterplein
  Dit betreft de realisatie van een verhoogde zit-, plantenbak van gestapelde tegels met kleurrijke bloemen en planten, een plantenvak van gestapeld muurtje met klein fruit: frambozen, bessen en bramen, een zandbak met rand van opstaande en liggende stammetjes en een modderkeuken en een klein voetbalveldje met hoge houten palen en doel tegen de muur.
 4. Realisatie avonturenbos
  Dit betreft de realisatie van een picknick/restaurantplek en houten palen die met elkaar verbonden zijn door touwen.
 5. Realisatie peuterplein en entree
  Dit betreft het voorzien van groene entrees aan het schoolplein omlijst door (beuken) hagen, het oppimpen van de tafeltennistafel, inzaaien van bloemenmengsels, het realiseren van een omheind deel voor de peuters met een houtsnippervlak omrand door opstaande en liggende stammetjes met tipi, een zandbak met rand van opstaande en liggende stammetjes en een modderkeuken en een omheining van opstaande houtenstammen, schapenhekwerk en haag (afgewisseld). Daarnaast realiseren we een plek om fietsen te stallen, knappen we de bestaande fietsenstalling op door er fietsenklemmen te plaatsen en deze te omlijsten met een beukenhaag en voorzien we het bestaande opberghok van klimplanten en een schildering zodat het geheel een groene en frisse indruk maakt.

Bekijk alle
24-09-2020 | 12:15 Aan: Schoolplein-Koekjes
24-09-2020 | 11:49 Aan: Schoolplein-Koekjes
24-09-2020 | 11:42 Aan: Schoolplein-Koekjes
24-09-2020 | 11:38 Aan: Schoolplein-Koekjes Super goed bezig meiden, zet ‘m op!
24-09-2020 | 11:25 Aan: Schoolplein-Koekjes
Bekijk alle

Opening speeltoestel en start crowdfunding

16-09-2020 | 10:18 Op 22 september is dan eindelijk de opening van het speeltoestel. De eerste bouwsteen is inmiddels gerealiseerd, dit is het vernieuwde speeltoestel. Dit speeltoestel vervangt een oud klimrek op het schoolplein. Inmiddels wordt er al fanatiek gespeeld en ontdekt op het speeltoestel.  Om ook de overige vier bouwstenen te kunnen verwezenlijken zijn de afgelopen maanden fondsen en subsidie aanvragen gedaan. De bouwstenen zijn het amfitheater, kleuterplein, avonturenbos en peuterplein. Op 22 september is tevens de aftrap voor crowdfunding. Met de crowdfunding hopen we met hulp van kinderen en ouders de resterende 10% van de begroting op te halen. Ook streven we ernaar om met de crowdfunding de betrokkenheid van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders te verder vergroten. Er worden diverse acties voor en door kinderen gestart om dit doel te bereiken. 
Lees meer