OBS Koningin Beatrix Buren

Normal fc0c2a2a54c0da26c1340bb8af9cf0c0a45a7e34
van totaal € 60.000 (0%)

Kronkelende paadjes tussen de struiken waar kinderen zich verstoppen. Iets verderop een hut waar de kleintjes hun eigen verhaal spelen, waar eten wordt gemaakt van takjes en steentjes en stiekem door de raampjes wordt gekeken. Een groep kinderen volgt elkaar op een parcours van houten palen en touw, met aan het eind een plateau waarvandaan je uitzicht hebt op de zandbak. In het zand spelen de kleinsten op een grote boomstam en tellen de ringen van de boom. Kinderen zitten in groepjes op de bankjes van de buitenlesplek; het gaafste en populairste klaslokaal van de school, maar ook een perfecte plek om te chillen. Kortom, we zien het wel voor ons. Een groen en duurzaam plein dat verleidt tot buiteneducatie, activiteit, ontspannen en veel plezier. De OBS Koningin Beatrix wil haar steentje bijdragen aan een duurzame omgeving door het aanleggen van een groen schoolplein. Maar wellicht nog belangrijker. Het schoolplein moet voorzien in een gezonde en uitdagende speel- en leeromgeving voor de kinderen.

De OBS Koningin Beatrix is een 'leader in me school'. Dat wil zeggen dat kinderen leren zelf- leiderschap te ontwikkelen (Covey). Kinderen leren wat hun aandeel in de dingen is en durven verantwoordelijkheid te nemen. De financiering van dit project wordt dan ook voor een deel door de kinderen zelf georganiseerd door diverse crowdfundingsacties waarbij ze zich als kleine ondernemer gaan inzetten. Wilt u een bijdrage doen aan een van de leuke activiteiten, kijkt u dan onder het kopje ACTIES.

Ziet u mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan ons schoolplein dan komen we graag in contact met u. Er zijn verschillende opties. 

1. Klik op ACTIES in de menubalk en doe mee aan de crowdfundingactiviteiten.

2. Wellicht kunt als bedrijf of organisatie een financiele bijdrage leveren? Wij zijn u heel dankbaar als u een bedrag over maakt via de knop DONEREN.

3. Ziet u mogelijkheden om een bijdrage te leveren in de aanleg of het onderhoud van het schoolplein of in het bijbrengen van kennis over de natuur aan onze kinderen? 

 

Bekijk alle
09-03-2021 | 10:48 Veel succes!!
09-03-2021 | 10:46 Leuk dat je kwam klussen Lars. Veel plezier met het plein!
09-03-2021 | 10:42 Dank je wel voor de klusjes in de tuin Lars! Veel succes met jullie schoolplein!
Bekijk alle

Er gaat iets moois gebeuren!

09-03-2021 | 11:30 We zijn druk bezig met plannen voor het nieuwe groene schoolplein. Wat zou het mooi zijn als we over een aantal maanden buiten les kunnen geven met de neusjes in de zon, zittend op een boomstam. Maar er gaat vooral ook veel gespeeld worden! We willen een plein maken waar we kunnen spelen, sporten maar ook leren en ontspannen. Lekker groen en niet zo veel tegels. Waar je kunt klimmen en klauteren en je eigen verhalen kunt verzinnen. Het plein is nu best saai. De speeltoestellen zijn oud en het is de hoogste tijd voor iets nieuws. Alle kinderen van de school kunnen binnenkort aan de slag om mee te werken aan het schoolplein. De een kan goed ontwerpen, de ander weet veel van plantjes of weet welke speeltoestellen het allerleukste zijn om neer te zetten. We werken dan ook samen met de kinderen.   We houden jullie op de hoogte.  Groetjes van het schoolpleinteam!  
Lees meer