Toelichting gebruik dashboard voor beheerders van school- en actiepagina's

Om jouw school- en actiepagina te beheren, log je in op de site. Klik daarvoor rechtsboven op de persoon-button. Je komt dan in het dashboard, waarmee je de door jou aangemaakte pagina(‘s) kunt beheren. Klik in dit scherm bij de titel van jouw pagina en kies voor 'Beheren'.

Content

Onder Content kan je de omschrijving van je schoolpagina of actiepagina aanpassen. Je kan hier een foto of afbeelding als banner uploaden, die op de site wordt getoond als banner bij je school of actie. Je kunt ook andere afbeeldingen, video's en documenten toevoegen aan je pagina. Voor het toevoegen van foto’s en video’s kies je in het menu voor de optie Media.

Let op: de foto’s moeten vrij te gebruiken zijn! Eventueel vermelding van fotograaf kan bij 'Omschrijving'. Staan er kinderen op de foto, zorg dan dat ouders toestemming hebben gegeven voor publicatie.

Wil je als je een video toevoegt aan je webpagina ervoor zorgen dat daar een ondertiteling bij zit? Dat is fijn voor mensen met een gehoorbeperking of mensen die in een stilteruimte zitten.

Via het item Menu kan je meerdere tabbladen invullen en aanmaken voor je school- of actiepagina. Je kunt hier extra informatie geven die je wilt delen met de bezoekers van jouw webpagina. Scroll helemaal naar beneden op de pagina Menu om aan te geven of je een Contact tabblad wilt opnemen bij jouw webpagina. Daarop kan je aangeven met wie men contact kan opnemen voor meer informatie over het groene schoolplein van je school of over je actie.

Ook kan je onder Content sponsorlogo's uploaden die getoond worden op jouw pagina. Verder kan je nieuwsberichten aanmaken en plaatsen op je pagina via het item Nieuws.

Instellingen

Onder Instellingen kan je de contactgegevens voor jouw school- of actiepagina inzien en wijzigen. Je kan hier de naam aanpassen die getoond wordt bij jouw actiepagina. Als je niet wilt dat jouw naam onder de actie vermeld wordt, maar bijvoorbeeld 'Groep 6' , vul dan 'Groep' in als voornaam en '6' in als achternaam. Dit doe je door bij Omschrijving het vinkje op naam van 'Iemand anders'. Vul dan vervolgens als voor- en achternaam in 'Groep 6'.  

Je kan hier het streefbedrag aanpassen. En je kan aan de pagina van je school of actie een afteldatum hangen, die als klok getoond wordt onder je pagina. Deze datum kan je later ook weer wijzigen of uitzetten. Als je geen datum invoert, wordt er ook geen klok getoond.

Je kan hier ook je project of actie afsluiten als je klaar bent met de crowdfunding voor het groene schoolplein of een eenmalige actie – bijvoorbeeld een sponsorloop - is geweest. Let wel op, als een schoolpagina of actiepagina is afgesloten, kan deze pagina niet meer opnieuw opengezet worden.

Donaties

Onder Donaties kan je een overzicht inzien van de ontvangen donaties. Het is ook mogelijk om een handmatige donatie toe te laten voegen aan je school- of actiepagina. Bijvoorbeeld de opbrengsten die cash zijn opgehaald uit een lentemarkt voor het groene schoolplein. Deze opbrengsten kan je ook mee laten tellen in de teller van je school of actie. Dit is puur voor de vorm en stand. Het bedrag heb je zelf al ontvangen en de donatie wordt dus niet via de site als werkelijk bedrag uitgekeerd. Maar het is wel leuk dat jouw streefbedrag sneller in beeld komt!

Alleen provincie Gelderland kan een handmatige donatie toevoegen aan een webpagina van een school of actie. Stuur daarvoor een verzoek aan groeneschoolpleinen@gelderland.nl met een duidelijke vermelding van de hoogte van het bedrag, de activiteit waarmee het geld is opgehaald en om welke school en/of actie het gaat.

Beheerders

Onder Beheerders kan je een extra beheerder aanmaken, die samen met jou de school- of actiepagina kan beheren.

E-mails

Onder e-mails kan je de e-mail instellingen voor jouw school- of actiepagina wijzigen. De e-mail berichten zijn nu standaard ingesteld vanuit de site. Deze kan je persoonlijker maken door bijvoorbeeld de ondertekening te veranderen in de naam van jouw school.

Ook kan je hier zelf aangeven welke e-mail berichten je wilt ontvangen. Stel dat jij vanuit jouw school alle webpagina’s hebt aangemaakt voor meerdere acties, dan krijg je veel automatische mails binnen. Zo krijg je nu bijvoorbeeld automatisch een mail voor elke donatie die binnenkomt. Dat is leuk als jouw mailadres alleen gekoppeld is aan die ene actie van jou. Maar als gekoppeld aan jouw mailaccount bijvoorbeeld 6 acties zijn opgestart, dan wil je waarschijnlijk niet van elke donatie een mail ontvangen. Je bent zelf vrij om te selecteren welke mails je wel of niet wilt ontvangen vanuit de site.

Administratie

Het item Administratie is een item waar je niks mee hoeft te doen. Dit item wordt wel gebruikt bij crowdfunding campagnes voor andere goede doelen. Maar voor de crowdfunding voor groene schoolpleinen zal dat niet aan de orde zijn.